EULÀLIA BORRUT CASAS

Eulàlia Borrut ha desenvolupat el seu motor creatiu en dues vessants complementàries, l’ofici de creadora d’espais (Dissenyadora d’Interiors, per l’Escola Llotja de Barcelona), i la vocació de la creació artística pura (a partir de la seva llicenciatura en Belles Arts per la Universitat de Barcelona). En l’una, com a professió, ha conreat els espais humans, i darrerament sobretot espais museístics, on ha aportat la seva capacitat de concebre universos nous, jugant amb les tecnologies multimèdia més avançades. En l’altra, la seva trajectòria és àmplia, continuada, i sempre endinsada en la complexitat d’una reflexió sobre el ser i la natura, sobre una mirada interior que analitza críticament el que és ser humana, i una mirada exterior, contemplativa, cap a una natura que no deixa de ser projecció d’allò més íntim i intransferible.


UNA SINGLADURA QUE PORTA A LA MADURESA

Els inicis d’Eulàlia Borrut com a artista són una explosió d’èxit. Concursos guanyats, participació en exposicions col·lectives arreu i gaudir d’una beca de creació que la va ajudar a definir com a artista (Beca Fundació Güell). Aquí va plantar les arrels d’una obra que s’ha anat desenvolupant, en moments de major o menor intensitat productiva, però sense mai aturar-se. La passió per la seva professió com a dissenyadora d’espais ha fet que en determinades èpoques abaixés el ritme en la creació pura abocada al paper i les teles, els llapis i la pintura.
Però ara retorna per mostrar com el seu camí creatiu ha valgut la pena, com el treball i la persistència l’han conduït a una maduresa creativa que trenca motlles i supera encasellaments. La gran artista que porta a dins es desenvolupa ara amb obres de format mig i formats grans on la seva pulsió creativa troba un moment d’esplendor. I amb petites obres que són com joies per la pulcritud i la potència a l’hora de recrear els seus mons. I sempre mantenint la seva personalitat polièdrica, complexa, lluminosa.

© Eulàlia Borrut Casas. Tots els drets reservats.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram